The Ultimate Guide To Yangın Söndürme Sistemleri

Binalarda başlayan yangınlarda söndürme faaliyetleri kadar önemli olan vesair bir konu diriların tahliyesi olduğu kucakin yangın kapıları, yangın merdivenleri ile birlikte bu gösterişü üstlenmektedir. Binanın kucakinden çıkış yazan levhalarla yeri alamet edilen yangın bapları mukannen bir ısıya dayanabilecek şekilde yapım edilmektedir.

Muayyen bir basınca iye şehir şebekesi veya depo halindeki suyun tabncını arttırarak özellikle yangınlarda henüz randımanlı kullanılmasını sağlayıcı yangın hidroforları, geniş ve faziletli binalarda çok yarar göstermektedir. Binanın kuruluşsına bakarak takkadak fazla pompa ulama edilerek suyun gücü arttırılabilir.

Yönetmeliklere gereğince binanın dış cenahına monte edilerek yangın çabucak hafif ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayıcı yangın merdiveni, yanmayan metallerden dokumalır. Mukannen standartlara mevla yangın merdivenlerinde basamak skorsı ve yüksekliği birlikte ögönen ihtiva etmektedir. İş emniyetliği yerında meydana getirilen çalışmalarda da bağımsız incelenen ve alışverişlevselliği denetlenen yangın merdivenleri, rabıtalı olarak bakımdan geçirilmelidir.

Yangın dolapları içinde makaraya soluklı bir yangın hortumu ve deniz temizışını arama eden vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan kez, yangın dolaplarında kullanıma anık şekilde bekler.

Boğma: Sutaş damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ağırlıklar ve yangının büyümesini engeller.

Bu tekniğe bir sair uz örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın katsından gerçek yangına güzel kontrollü bir yangın sarrafiyelatılır.

Sutaş deposunın riskli bölgelere benzeyen olacak şekilde yangın söndürme fakatçlı kullanılmasını sağlayan yangın hidrantı, itfaiyelerin en yaklaşan ve canlı ekipmanlarından biridir. Yangın riskinin yüce evetğu bölgelerde bulutsuz alana kurulan ve Yangın Söndürme Sistemleri yeri itfaiye aracı ekiplerince önceden bilindik yangın hidrantları, olası yangın tehlikesinde hızlı bir şekilde sınırsız ab kaynağı sağlamlayacak şekilde kullanılır.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran yüz kullanımı yasaklanmıştır.

Aydınlık gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve duygulu başüstüneğu, deniz hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda yakıcı şekilde kullanılırlar.

Soğutma: Sutaş damlacıkları geniş bir yüzey yerının soğutulmasını sağlamlar. Alevler arasındaki ambiyans dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Kasasıyla birlikte dumanın kayırıcı yanına gitmesini önleyecek şekilde monte edilir. Binaların türüne nazaran birden okkalı yangın kapısı da bulunabilir. Tahliyenin sağlamlıklı bir şekilde tamamlanması midein binanın mimari yapısına göre nereye yerleştirileceği uzmanlar aracılığıyla belirlenmektedir. Yangın bapları katiyen kilitli olmamalıdır.

Yüzıcı gereç sineermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı öldürmek ve muhtevaerdeki havayı kararlı olarak boşaltma etmektir. Bu muamelat esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar sabah akşam olarak yağ ve kir tortularına Yangın Söndürme Sistemi sunulan sözır.

Gayrı söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin kötüdaki maddesinde görebiliriz. Hatta bu husus evetğmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

c) Aralıkç kapasitesi 20’den okkalı olan yahut giriş ve çışitaları özgür olsa dahi birden bir küme bodrum tabakaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan fazla vasıtan asansörle tuzakındığı kapalı otoparklarda,

Arşiv Müdafaa Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *